Η λειτουργία του Εργαστηρίου Τέχνης και Πολιτισμού της <<ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ>> ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την ίδρυση του Συλλόγου και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2008. Ήταν ένας μικρός αριθμός 4 – 5 μαθητών που με την βοήθεια του εθελοντή καθηγητή κ. Πέτρου Πολατίδη στους Η/Υ αλλά και άλλων αγαπητών εθελοντών, αποτέλεσαν τον πρώτο πυρήνα του Ε.Τ.Ε.Π.    

            Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στις μέρες μας απασχολούνται και εκπαιδεύονται καθημερινά περίπου 20 μαθητές, με τη βοήθεια και επίβλεψη ειδικευμένων καθηγητών, οι περισσότεροι από τους οποίους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εθελοντική βάση. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει μαθήματα ζωγραφικής, κεραμικής, μουσικής, λογοθεραπείας, ψυχοκινητικής θεραπείας. κατασκευής διακοσμητικών ειδών, εκμάθησης παραδοσιακών χορών κ.α. (βλέπε αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας Ε.Τ.Ε.Π.). Επίσης παρέχεται δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης στους μαθητές του Ε.Τ.Ε.Π. και των οικογενειών τους.

            Στα μαθήματα του Ε.Τ.Ε.Π. συμμετέχουν άτομα με διάφορες μορφές αναπηρίας (νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα, αυτισμό, σύνδρομο Down κ.λ.π.). Είναι εκπαιδεύσιμα άτομα που παρακολουθούν όποια μαθήματα επιθυμούν, με την επίβλεψη των καθηγητών και την σύμφωνη γνώμη των οικογενειών τους, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

            Τονίζεται πως όλες οι υπηρεσίες του Ε.Τ.Ε.Π. προσφέρονται εντελώς δωρεάν σε όλα τα μέλη του Συλλόγου που το έχουν ανάγκη. Το σύνολο των υψηλών εξόδων λειτουργίας καλύπτεται αποκλειστικά από το ταμείο της <<ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ>> χωρίς να υπάρχει κανενός είδους οικονομική υποστήριξη από κρατικό ή δημόσιο φορέα είτε φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.  

            Τα αντικείμενα τέχνης που δημιουργούν με φαντασία και δύναμη ψυχής οι μαθητές του Ε.Τ.Ε.Π. (πίνακες ζωγραφικής, κεραμικές συνθέσεις, διακοσμητικά είδη κ.λ.π.) παρουσιάζονται σε διάφορες εκθέσεις τις οποίες διοργανώνει ο Σύλλογος και γίνονται αντικείμενο θαυμασμού από όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες .

            Πέρα όμως από το παραγόμενο αισθητικό αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο ίσως επίτευγμα από την λειτουργία του Ε.Τ.Ε.Π. είναι η κοινωνικοποίηση των  ατόμων με αναπηρίες, η απομάκρυνση από το κλειστό περιβάλλον του σπιτιού τους, η χαρά με την οποία συμμετέχουν στις δραστηριότητες, η μεγάλη ικανοποίηση που νοιώθουν δημιουργώντας και βέβαια η ένωσή τους σε μια μεγάλη φιλική παρέα.

            Πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι δικαιολογημένη η υπερηφάνεια που νοιώθουμε βλέποντας να λειτουργεί αρμονικά το Εργαστήριο Τέχνης και Πολιτισμούς της <<ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ>>.

            Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Σύλλογό μας.   


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ενημερώνει τα αγαπητά μέλη και τους φίλους της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ» ότι από την έναρξη της πανδημίας αναστέλλονται οι δραστηριότητες της καθημερινής δομής «Εργαστήριο Τέχνης και Πολιτισμού για Α.Μ.Ε.Α.» λόγω των πολύ αυστηρών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση. Τα μαθήματα θα επανεκκινήσουν μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

   
   
   
   
   

 

Copy Write Μέριμνα Ζωής 2012