Ο Σύλλογος <<ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ>> ιδρύθηκε το έτος 2007 στην περιοχή των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης, σαν μια δημιουργική πρωτοβουλία της τότε Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σταυρούπολης κυρίας Συλβάνας Καρασαββίδου. Μια μικρή ομάδα γονέων και ατόμων με αναπηρία που έψαχνε διέξοδο στα δύσκολα προβλήματα της καθημερινότητας, αποτέλεσε την πρώτη ομάδα ιδρυτικών μελών. Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή όρισε το Καταστατικό του Συλλόγου και έθεσε τις βάσεις ενός υγιούς οργανισμού.

  Οι πρώτες εκλογές πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2008. Πρόεδρος του Δ.Σ. ανέλαβε ο κ. Τριανταφύλλου Μενέλαος. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους την θέση του Προέδρου του Δ.Σ. ανέλαβε ο κ. Φωτιάδης Γεώργιος ύστερα από την  παραίτηση του προκατόχου του.Οι τελευταίες εκλογέςπραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο 2021 και ανέδειξαν το νέο Δ.Σ., η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής:

  • ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • ΖΕΛΕΛΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • ΡΙΖΟΥ – ΤΕΡΖΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ  
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  • ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ
  • ΓΚΙΟΥΡΕΤΖΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΕΛΟΣ
  • ΓΕΛΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΘΑ
ΜΕΛΟΣ
  • ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΕΛΟΣ

Από τον Δεκέμβριο του 2014 Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Συλλόγου ανέλαβε εθελοντικά ο κ. Σιδερόπουλος Νικόλαος. 

            Ήδη ο Σύλλογος αριθμεί πάνω από 150 μέλη, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μεγάλη αύξηση του αριθμού ατόμων που εγγράφονται στο δυναμικό της <<ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ>>.

            Μέλος του Συλλόγου μπορεί να εγγραφεί οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του καθώς και από το αν είναι άτομο με αναπηρία ή αρτιμελής. Όλα τα μέλη έχουν τα ίδια δικαιώματα συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

            Το δικαίωμα εγγραφής στα μητρώα του Συλλόγου στοιχίζει 10 ευρώ και η ετήσια συνδρομή στοιχίζει 20 ευρώ

 

 
Copy Write Μέριμνα Ζωής 2012