2013

 • ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Στις 3 του Δεκέμβρη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο σύλλογος «ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ» και ο δήμος Παύλου Μελά συνδιοργάνωσαν στην αίθουσα θεάτρου του κέντρου πολιτισμού «Χ. Τσακίρης» μια λαμπρή εκδήλωση. Έλαβαν μέρος η χοροθεατρική ομάδα ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο και το τμήμα παραδοσιακών χορών της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ», καθώς και η χορωδία του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Πολίχνης, αναδεικνύοντας το έργο τους αλλά και την δύναμη της ψυχής τους. Βραβεύτηκαν επίσης διακεκριμένοι παραολυμπιονίκες και αθλητές με αναπηρία του δήμου μας, οι όποιοι με τον τεράστιο αγώνα και τις επιδόσεις τους,
μας έκαναν να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Η κατάμεστη αίθουσα θεάτρου φάνηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τον ενθουσιασμό και την συγκίνηση των θεατών. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης.
Περισσότερες φωτογραφίες στο Φωτογραφικό Αρχείο

https://www.facebook.com/photo.php?v=10201070481269662

 


 • ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μεγάλος αριθμός μελών και εθελοντών του συλλόγου συμμετείχαν σε δυο πολύ σημαντικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Ο νυχτερινός ημιμαραθώνιος των 5 χιλιομέτρων αλλά και η σκυταλοδρομία της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «κινήσου εναντία στον καρκίνο» σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και η «ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ» ήταν εκεί για να αναδείξει το βαθύτερο νόημα της ισότητας, της προσπάθειας και του αθλητικού πνεύματος.

 


 • ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Τα γραφεία μας επισκέφτηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της Ευρωμεσογειακης πρωτοβουλίας για την ισότητα, ενός πολύ σημαντικού διεθνούς οργανισμού, αποτελούμενη από νέους από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. Στους επισκέπτες μας, δόθηκε η ευκαιρία να ανταλ-λάξουν απόψεις και θέσεις με μέλη και εθελοντές της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ» και να θαυμάσουν το έργο που προσφέρει καθημερινά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης σε όσους το έχουν ανάγκη.  

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Στα μέσα του Σεπτέμβρη, ξεκίνησαν για 6η συνεχόμενη χρόνια τα μαθήματα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης που λειτούργει ο σύλλογος μας. Φέτος οι μαθητές μας είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρόνια, ενώ οι εθελοντές καθηγητές μας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, στην προσπάθεια να μεταδώσουν γνώσεις και αυτοπεποίθηση στα παιδιά μας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, ζωγραφική, λογοθεραπευτή, καθώς και το νέο, πολύ ενδιαφέρον μάθημα βασικών αρχών μαγειρικής, που γίνεται από τον εθελοντή καθηγητή κ. Λεβη. Ευχαριστούμε τους ακούραστους εθελοντές μας για το υπέροχο έργο που προσφέρουν.    

 

 

 


 • ΜΑΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Ο σύλλογος συμμετείχε στο φεστιβάλ παιδείας του δήμου Παύλου Μελά στη μονή Λαζαριστών, με το τμήμα παραδοσιακών χορών ατόμων με νοητική υστέρηση.
Υπήρξε επίσης συμμέτοχη στο φεστιβάλ παιδείας του δήμου Εύοσμου, με παράσταση που δόθηκε στο πνευματικό κέντρο του δήμου και στην όποια έλαβαν μέρος η χοροθεατρική ομάδα ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο και το τμήμα παραδοσιακών χορών του συλλόγου μας.
Τις δυο συγκεκριμένες δράσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που θαύμασε και χειροκρότησε θερμά τις προσπάθειες των πρωταθλητών της ζωής.
Περισσότερες φωτογραφίες στο Φωτογραφικό Αρχείο

.

 

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥΣ.

Ο σύλλογος διοργάνωσε για μια ακόμη χρόνια εκδρομή για τα μελή, τους φίλους και τους εθελοντές του στο δάσος της Γερακαρούς. Η επαφή με την όμορφη φύση, το πλούσιο φαγητό, το άφθονο πιοτό, ο χορός και η διασκέδαση, όλα δωρεάν πρόσφορα του συλλόγου και των χορηγών μας, ήταν τα χαρακτηριστικά της απόλυτα επιτυχημένης αυτής δράσης.   

 


 

 • ΜΑΡΤΙΟΣ 2013
  ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ
  .

  Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έκθεση έργων  που πραγματοποιήθηκε   τον Μάρτιο του 2013 στο Βαφοπούλειο πνευματικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
  Οι πολυάριθμοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν  τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών  του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του συλλόγου,  όπως επίσης φίλων και εθελοντών της «ΜΕΡΜΝΑΣ ΖΩΗΣ». Ευχαριστούμε θερμά την διεύθυνση  του  Βαφοπουλείου πνευματικού κέντρου  για την δωρεάν παραχώρηση του εκθεσιακού χώρου, καθώς και τους εργαζόμενους για την αμέριστη συμπαράσταση τους.
  Περισσότερες φωτογραφίες στο Φωτογραφικό Αρχείο • ΣΕΜΜΕΤΟΧΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε.ΤΡΟ.Π

Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου, σε συνεργασία με τον σύλλογο Κρητών Θεσσαλονίκης «Τ΄ ΑΓΡΙΜΙΑ», συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση τροφίμων και πότων ΔΕΤΡΟΠ. εντός της Δ.Ε.Θ.,
προσκεκλημένοι από την επιχείρηση Αμβροσιάδη. Η κοινή προσπάθεια ατόμων με νοητική υστέρηση με νέους χωρίς προβλήματα υγείας, απέφερε θεαματικά αποτελέσματα και προκάλεσε ενθουσιασμό και συγκίνηση στους πολυάριθμους παρευρισκόμενος.
Ευχαριστούμε θερμά την επιχείρηση Αμβροσιαδη για την δυνατότητα που έδωσε στον σύλλογο "ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ " να αποδείξει τις δυνατότητες του.
Περισσότερες φωτογραφίες στο Φωτογραφικό Αρχείο

 


 • ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 :
  ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ" - ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 3/2/2013 ο ετήσιος χορός του συλλόγου μας. Στην κοπή της βασιλόπιτας παραβρέθηκε πλήθος εκπροσώπων της πολιτείας, της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η προσέλευση των καλεσμένων, μελών και φίλων, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και το προσεγμένο μενού σε συνδυασμό με το άφθονο πιοτό, ικανοποίησαν όλους τους προσκεκλημένους. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του χορευτικού μας που αποτελείται απο παιδιά με αναπηρίες, μελή του συλλόγου, που έδειξαν σε όλους τι θα πει χορός με δύναμη ψυχής. Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς επίσης και τον μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που πρόσφεραν δωρα για την λαχειοφόρο αγορά μας. Να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου, να το επαναλάβουμε με την ιδία επιτυχία.
Περισσότερες φωτογραφίες στο Φωτογραφικό Αρχείο


Για παλαιότερες εκδηλώσεις κάνε κλίκ εδώ......

 
Copy Write Μέριμνα Ζωής 2012